Ish- ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka kritikuar Qeverinë e Kosovës për menaxhimin e pandemisë.Postimi i tij i plotë:Qeveri pa ide, pa eksperiencë, e paaftë dhe e papërgjegjshme, me fjalë shumë e aspak punë

Keqmenaxhimi i kësaj Qeverie vazhdon të thyej rekorde të zeza në vazhdimësi. Mbi 100 qytetarë të vdekur për 4 ditë. Vetëm sot 22 prej tyre ndërruan jetë, gjersa kemi 27.404 raste aktive me Covid-19.
Zoti na ruajt!

⚫ Ndodh edhe kjo, vaksina nuk kemi mjaftueshëm, termine të lira jo, ndërsa kësaj qeverie i skadon afati i vaksinave.
Kjo Qeveri, për 10 ditë i ndryshoi 3 herë masat.
⚫ Spitalet janë plot e stafi shëndetësor i stërngarkuar.
⚫ Shtesat për profesionistët shëndetësorë i ulën deri në nivel lëmoshe.
⚫ Diasporën tonë të dashur për arsye elektorale tentuan ta manipulojnë, ndërsa shëndetin dhe jetën ia rrezikuan, me virus e infektuan.

⚫ Një pjesë e madhe e bashkatdhetarëve tanë, në vend se të kthehen në vendet e tyre të punës, ata përfunduan të shtrirë në spitale duke luftuar për jetën e tyre.
⚫ Zvicra dhe vendet tjera mike, e bëjnë përgjegjës vendin tonë për shpërndarjen e virusit në vendin e tyre.
⚫ Kjo Qeveri, Kosovën e renditi në pozitën e parë në lista të zeza për nga shkalla e rrezikshmërisë, si rezultat i numrit të të vdekurve dhe të infektuarve.

⚫ Pasojat e këtij keqmenaxhimi kanë adresë, ajo është Qeveria, respektivisht i pari i saj dhe i pari i Ministrisë së Shëndetësisë, me ç’rast ky i fundit dje tha se unë jam i njëjti. Ministër, ne e dinim që je i njëjti, ndaj dhe nuk kemi pritur kurrë më shumë nga ju, ndërsa tani edhe të tjerët po të shohin e po të njohin mirë cili je, besa shumë mirë, dhe pikërisht për këtë arsye nuk ke mundësi më t’i mashtrosh.
⚫ I pari i Qeverisë nga foltorja e Kuvendit të Kosovës bënte propagandë kinse me ardhjen e tyre edhe virusi iku. Ishte i pari në botë për shpallje të përfundimit të pandemisë, ndërsa e bëri vendin tonë të parin në botë për vdekshmëri e infeksion.
⚫ Kjo Qeveri, në emër të përfundimit të pandemisë i kishte larguar edhe 575 profesionistë shëndetësor.
⚫ Kjo është e vetmja Qeveri që përgjegjës dhe fajtor për paaftësinë e saj e bën popullin e vet.

Zoti na ruajt!