Ish-ministrja e Integrimeve Evropiane dhe të tjerët akuzohen për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar.Vite më parë këta të pestë punuan në një vend.Sejdiu: Nuk ka termin për vaksinim e dalin kritikojnë popullin se po refuz…E pikërisht dyshimet se kryen keqpërdorime në punë ishte arsyeja që u paraqitën në gjykatë.

Ish-ministrja e Integrimeve Evropiane, Dhurata Hoxha, ish-sekretari Kushtrim Cukaj, Fitim Mustafa, Demush Shasha e Nuhi Osmani, po akuzohen për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar.

Kur të gjithë pjesëmarrësit u paraqitën në sallë, u hap edhe seanca e parë shqyrtuese ndaj tyre nga kryetari i trupit gjykues.Pas hapjes së seancës, radhën e kishte leximi i aktakuzës me të cilën ngarkohen pesë të akuzuarit.

Prokurorja e rastit tregoji në detaje se për çfarë veprime akuzohet ish-ministrja e Integrimeve Evropiane, Dhurata Hoxha.Pas leximit të aktakuzës, u deklaruan edhe të akuzuarit.

Kur gjykatësi Arben Hoti po planifikonte caktimin e seancës së dytë, reagoi njëri nga mbrojtësit e të akuzuarve.Ky propozim u pranua nga kryetari i trupit gjykues i cili me këtë e mbylli edhe këtë seancë.

Pas seancës, u deklarua edhe avokati mbrojtës, Tahir Rrecaj i cili tregoi se do të paraqes kërkesë për hedhje të aktakuzës.Aktakuza ndaj Hoxhës dhe të tjerëve është ngritur nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës më 7 korrik të këtij viti.